De Karel de Grote Hogeschool maakte samen met projectontwikkelaar Meir Corner haar bouwplannen voor Campus Meir bekend. De huidige campus op de Groenplaats wordt door het groeiende aantal studenten te klein.

Naar schatting 7.000 studenten en docenten uit de opleidingen Management en IT verhuizen binnenkort naar het voormalige Proximus-gebouw aan de Meir, Lange Nieuwstraat, Jezusstraat en Cellebroedersstraat.

Het toekomstige complex, met een oppervlakte van 28.000 vierkante meter, is bijna dubbel zo groot als de huidige campus. De benedenverdieping blijft eigendom van Meir Corner, dat daarvoor een luxe warenhuis ontwerpt. “De Meir kende de afgelopen jaren een toename aan goedkoper winkelaanbod, waardoor de positie van Antwerpen als modestad in het gedrang komt,” aldus Gino van Ossel in HLN , retailexpert en professor aan de Vlerick Business School in Gent.

Daarboven komt dan de toekomstige campus van KdG. Met het prestigieuze project wil de hogeschool haar studenten vlotter contact doen leggen met elkaar. Het voorziet daarom een groot dakterras waar scholieren niet alleen kunnen samenkomen, maar waar ook kleine evenementen kunnen plaatsvinden. Daarnaast zijn meerdere lokalen, in totaal goed voor zo’n 600 vierkante meter, te huur voor bedrijven, met het oog op een eventuele samenwerking met studenten.

Ter hoogte van de Lange Nieuwstraat komt het nieuwe gebouw van schuin tegenover de campus van concurrent AP Hogeschool terecht. De directie van AP wenst liever niet te reageren door de drukte die ontstaat bij het overschakelen naar code rood. KdG hoopt volgend jaar met het bouwproject te starten. Wat met de huidige campus gaat gebeuren is nog een vraagteken.