Fabio (28) rust in het stralende zonnetje uit van (opnieuw) een drukke namiddag in de winkelstraten van Antwerpen. De modebewuste man valt niet alleen op door zijn weelderige haardos, maar ook met zijn outfit. 

‘Deze vest is afkomstig uit een outlet in Amsterdam, de T-shirt van COS en de broek van I’m Brian. Met high fashion, vintage en futuristic combineer ik drie verschillende stijlen. Daarnaast probeer ik te experimenteren. Zo creëer je een eigen stijl, want tegenwoordig draagt bijna iedereen dezelfde kleding. 

Ik volg de mode op de voet en werk zelf bij Weekday op de Meir. Op sociale media volg ik vooral mensen van wie ik vind dat ze een leuke stijl hebben, om daarna de verschillende componenten te mixen. Ik kopieer dus niet zomaar de stijl van Alessandro Michele van Gucci, maar ik pik er enkele leuke stukken uit. Soms ga ik zelfs driemaal per week op jacht naar nieuwe kleding. Vooral in thrift shops, tweedehandswinkels, vind je uitzonderlijke items. 

Kleding is een manier om te uiten en vertelt hoe een bepaald iemand praat of luistert. Het is belangrijk om uniek te blijven, een eigen stijl komt pas op een oudere leeftijd. Jongeren volgen vaak nog trends, maar springen later van die kar.’