Sam Milde is al jarenlange een vaste waarde bij zijn tennisploeg. De recente gebeurtenissen van gaybashing in Beveren hebben een diepe indruk achtergelaten op de jonge student. Hij blikt daarom nog eens terug op een coming-out in zijn nabije omgeving.

‘Ik tennis nu 8 jaar bij TC80 en sinds kort zijn er twee mannen uit de kast gekomen. Het zijn beide twintigers die nu al een jaar voor de club spelen. Al van in het begin zijn beide homoseksueel, toch zijn ze er nog maar net voor uitgekomen. Het kwam ter sprake na een training toen we met de club iets gingen drinken. Een van hen was terughoudend omdat hij onze reactie op zijn onthulling inschatte. Later vertelde hij enerzijds trots dat hij homoseksueel is.

Iedereen reageerde positief dus dit nieuwtje veranderde vrijwel niets. Het zijn beide toffe mannen die altijd hetzelfde zijn gebleven. We vergeten het vaak. Tenzij we samen naar een match tennis kijken. De meesten proberen dan toch op hun taal te letten. Scheldwoorden zoals ‘janet’ proberen we te vermijden, toch moeilijker dan dat je denkt… .’

“APJournalistiek wil de interculturele reflex van zijn studenten aanscherpen met het vak Intercultural Readiness Check, oftewel IRC. In het kader daarvan maakte ik dit stuk om hier aan bij te dragen. Deze onderwerpen mogen breed bekeken worden: van een interview met een nieuwkomer of een ex-verslaafde tot iemand met een beperking.”